hjem hvor vi nordfra høre tel!

Møteliste  |  Nordlands Trompet  |  Neste arrangement  |  Adresseendring  |   Bilder  |   Eiendeler  |  Linker hjem
vår mål
historikk
bli medlem
koret
peter dass medaljen
legat

NYHETER

Å eg minnest
"Å eg minnest" Regionbyggere i hovedstaden. Nordlændingernes Forening 1862-2012. Historien om Norge-Norge og Nordlændingernes Forening gjennom 150 år...

Midt på 1800-tallet reiste en gruppe unge, ambisiøse menn nordfra til hovedstaden Kristiania. De skulle ta artium for så å studere teologi. Disse studentene stiftet Nordlændingernes Forening i 1862. I 150 år har Foreningen arbeidet for nordnorske saker som infrastruktur, kultur, verneplikt og et nordnorsk universitet. Det var faktisk blant sentrale medlemmer i Foreningen at selve begrepet "Nord-Norge" ble skapt. I Oslo var Foreningen et holdepunkt og et samlingssted for de mange nordlendingene som etter hvert strømmet til hovedstaden. Et eget hybelhus, "Nordnorsken", ble bygget for studentene som ellers hadde vanskeligheter med å få hybel i et ikke alltid vennlig leiemarked. Historien om Nordlændingernes Forening henger sammen med den nordlige landsdels utvikling, vekst og integrasjon i samfunnet. Derfor er Foreningens historie også et nytt kapittel i fortellingen om Norge.

Boka koster kr 350,-. Kan leveres i Oslo området. Kan også sendes i posten, kr 70,- i porto. Ta kontakt: e-post: rigmor.lillian@gmail.com tlf 66919492 og 906 17 235.
Forfatter: Rigmor Eidem | Opprettet: 28.02.16

Vis alle nyhetene